Kako možete ostati vjerni zdravom načinu prehrane i kada je vremena malo

Kako možete ostati vjerni zdravom načinu prehrane i kada je vremena malo

Zdrav način prehrane ideal je kojemu većina nas teži. Toplo varivo, domaća juhica, svježa salata…obroci poput ovih ne samo da su ukusni, već su i prepuni vlakana, vitamina i minerala koje naše tijelo treba kako bi se nosilo sa svakodnevnim fizičkim i psihičkim stresovima. Osigurate li tijelu sve potrebne nutrijente bit ćete odmorniji, snažniji i otporniji na razne viruse i bakterije koji  vrebaju vaš imunitet.

Ali, reći ćete, tko danas ima vremena svaki dan kuhati tri zdrava domaća obroka? Bilo da ste student/ica, menadžer/ica, zaposleni roditelj ili roditelj na puno radno vrijeme, svakodnevne obaveze sustići će vas, i kad-tad naći ćete se kako praznog trbuha posežete za kutijom keksa ili paštetom, iako znate kako vaše tijelo želi i zaslužuje bolje.

Sljedeći puta kada se nađete u takvoj situaciji, radije odaberite brze, a zdrave snackove na kojima će vam vaše tijelo biti zahvalno. Najbolji i uvijek dostupan odabir je svježe, a posebno sezonsko voće.

Važno je izbjegavati hranu koja sadrži takozvane prazne kalorije poput bijelog kruha, pa kada vas uhvati potreba za sendvičem, radije odaberite kvalitetan punozrnati ili raženi kruh. Umjesto suhomesnatih proizvoda koji sadrže velike količine soli i aditiva, opskrbite se alternativama  poput dmBio namaza koji su prepuni namirnica iz ekološkog uzgoja kao što su špinat, kelj ili super hrana vučika, a ujedno su prikladni su za vegane i vegetarijance, te ne sadrže rafinirani šećer, laktozu, umjetne arome, bojila niti konzervanse.

dmBio namaz špinat i vučika 125 g, 14,90 kn

dmBio namaz grašak masala 135 g, 15,90 kn

dmBio namaz kelj i rajčica 135 g 15,90 kn

dmBio namaz crvena leća i crni kim 135 g, 15,90 kn

 

Uz dmBio namaze zadovoljit ćete svoje nutritivne, ali i gurmanske potrebe. Namirnice koje se u njima koriste su organske, visoko kvalitetne i uzgojene prema strogim ekološkim standardima, a dmBio namazi izuzetno su ugodnog okusa i razbijaju mit kako zdrav način prehrane mora značiti odricanje.