Može biti slatko i bez šećera

Može biti slatko i bez šećera

Život je bez šećera upola manje sladak? To nije istina jer postoje ukusne alternative. Neke od zdravih zaslađivača možete pronaći u svom dm-u.

 

dmBio zaslađivač od soka agave

Sirup od agave koji se dobiva od agavinog soka sastoji se 90 % od fruktoze. Sličan je medu, a od njega se razlikuje po tome što nije toliko viskozan. Zbog visokog postotka šećera ima sladak okus, no ne i toliko kalorija kao obični šećer. dmBio zaslađivač od soka agave je idealan kao dodatak pićima, müslima i slasticama.

 

dmBio javorov sirup A i

dmBio javorov sirup C

Veganski javorov sirup se dobiva od soka šećernog javora, a njegova se kvaliteta označava u različitim stupnjevima. Svjetliji sirup, koji se dobivau prva dva tjedna “iscrpljivanja” javorovog soka, označen je stupnjem A. On je svojim blagim i slatkim okusom savršen za zaslađivanje deserata. Tamniji sirup je označen stupnjem C te ima nešto jači okus sličniji karameli.

 

 

 

dmBio kokosov šećer

Ovaj kvalitetni prirodni proizvod dobiva se od nektara cvijeta kokosovog stabla. Njegov prirodni šećer se zgrušava, suši i melje na tradicionalan način te time dobiva blagi okus karamele, a ne kokosa kako bi netko očekivao. On se ne koristi samo kao dodatak slasticama, pićima i jelima koja se pripremaju u woku, već se može koristiti umjesto šećera.

 

dmBio medovi

Med je najstariji zaslađivač na svijetu. On se dobiva od nektara od cvijeća te je u pravilu slađi od šećera, no uz svoju slatkoću tijelo opskrbljuje vitaminima, mineralima i aminokiselinama. Med također ima antibakterijski učinak. dmBio medovi nisu samo ukusni kao namaz na kruh, već ih se može koristiti kao zaslađivač desertima i pićima.

 

dmBio pire od jabuke

Nježna kiselina i blaga slatkoća aromatskih jabuka u kombinaciji s drugim voćem čine ovaj pire ukusnim užitkom. 100 % voća, bez aditiva. Uživajte u pireu kao ukusnom međuobroku ili prilogu voćnom jogurtu i desertu.