Pokrenimo se uz mobilne aplikacije

Pokrenimo se uz mobilne aplikacije

 

Dulji i ljepši dani motivacija su za rekreaciju i nove sportske izazove. Kako nas tehnologija prati u svakom dijelu života tako je i kad govorimo o sportu i kretanju općenito. Mobilne aplikacije koriste se GPS sustavom mobilnog uređaja i prate kretnje. Prema unesenim osobnim podatcima računaju i potrošene kalorije tako da za aktivnost, primjerice, trčanja prikazuju prijeđene udaljenosti, vrijeme, brzinu, potrošene kalorije i sl.

Ovdje ćemo navesti nekoliko popularnih aplikacija za iOS i Android uređaje. Sve aplikacije dostupne su za iOS i Android uređaje. Mogu se modificirati obavijesti prema osobnim preferencijama, u obliku podsjetnika na aktivnost ili kad se postigne određeni cilj (primjerice, broj prijeđenih koraka). Također, moguće je kvalitetnije i ažurnije pratiti napredak ako se aplikacije usklađuju s pametnim narukvicama i satovima, o čemu ćemo i ovdje pisati.

 

Sports tracker

Ovo je jedna od aplikacija koja podržava praćenje mnogih aktivnosti, kao što su trčanje, vožnja bicikla, planinarenje, badminton itd. Upisom podataka o godinama, visini i težini, aplikacija računa utrošene kalorije. Prilikom pokretanja aplikacije vidjet ćete motivacijske poruke, ovisno o cilju.

 

Moves

Moves je aplikacija koja vas želi pokrenuti. Glavno je svojstvo te aplikacije mjeriti prijeđene korake u jednom danu. Na kraju dana možete provjeriti broj prijeđenih koraka i pratiti napredak. Aplikacija prepoznaje i aktivnosti trčanja i vožnje biciklom pa prikaz obavljenih aktivnosti zbraja rezultate.

 

MyFitnessPal

MyFitnessPal služi unosu aktivnosti, no prvenstveno praćenju prehrane i unosa kalorija. Unose se ciljevi i podatci o težini, visini i godinama nakon čega se dobiva izračun dnevnog unosa kalorija. Aplikacija ima veliku bazu podataka gotovo svih namirnica. Unosom namirnice i količine bilježi se unos makro i mikro nutrijenata. Aplikacija nudi i mogućnost skeniranja barkoda namirnice, stoga nije potrebno upisivati nazive namirnica. Dodavanjem aktivnosti dobiva se jednadžba unosa kalorija za određeni dan. Tijekom uporabe aplikacije korisnici dobiju bolji uvid o svojoj prehrani i shvate što trebaju popraviti kako bi došli do cilja.

 

Runkeeper

Runkeeper je aplikacija koja nudi pregršt aktivnosti, izazova, ali i programe za vježbanje. Moguće je sudjelovati u izazovima, a aplikacija nudi pregled napredovanja, tablice, grafikone, a možete pregledavati aktivnosti prijatelja, komentirati itd.