Recept: salata s medom i lješnjakom i smoothie od mrkve i đumbira

Recept: salata s medom i lješnjakom i smoothie od mrkve i đumbira

Salata s medom i lješnjakom

Sastojci:

225 g dmBio bulgura

100 g dmBio lješnjaka

80 g dmBio meda od akacije

2 žlice dmBio ghee maslaca

200 g dmBio grožđa bez koštica

1 šaka dmBio baby špinata

200 g dmBio sira s plavom plijesni

glavica luka

sol

papar

 

Priprema (za 6 porcija):

Luk narezati na kolutove. Ghee maslac otopiti u tavi i nekoliko minuta karamelizirati luk na njemu. Bulgur kuhati u dvostrukoj količini vode oko 10 minuta. Dodati luk, posoliti i ostaviti da se hladi. Kad je bulgur ohlađen, pomiješati s lješnjacima i grožđem. Med otopiti u malo vruće vode i preliti po salati. Salatu ukrasiti baby špinatom i sirom. Začiniti soli i paprom te uživati u blago začinjenom okusu.

Vrijeme pripreme: oko 40 minuta

 

 

Smoothie od mrkve i đumbira

Sastojci:

200 ml dmBio soka od mrkve

1 žlica dmBio limunova soka

1 čajna žličica dmBio meda

1 čajna žličica dmBio chia sjemenki

½ banane

komadić svježeg đumbira

 

Priprema jedne porcije:

Bananu i đumbir narežite na sitno te s ostalim sastojcima stavite u blender. Smiksajte u glatku masu i dobili ste ukusan smoothie prepun vitamina.

Vrijeme pripreme: oko 3 minute