Saznajte koje su koristi i rizici izlaganja suncu

Saznajte koje su koristi i rizici izlaganja suncu

Bavljenje sportom na otvorenom izuzetno je korisno – sunčeve zrake unose u naš organizam  dovoljno vitamina D koji održava našu koštanu masu, a izlaganje suncu smanjuje krvni pritisak i umanjuje rizik od moždanog i srčanog udara. Možemo reći kako je učinak boravka na otvorenom blagotvoran na cijeli organizam koji tako daje i bolje sportske rezultate.

 

Sunčeve zrake su blagotvorne, ali i opasne

No,  koliko god je sunce  zdravo isto tako moramo imati na umu  koliko može biti i štetno ako se od njega dobro ne zaštitimo. O zaštiti od negativnog utjecaja sunčevih zraka moramo voditi računa tijekom cijele godine. Svaki ‘dodir’ sa suncem, i to ne samo na posve sunčanom, nego i na poluoblačnom vremenu  može dovesti do melanoma, pa onda i do raka kože. To je jedan od najmalignijih tumora kože koji se vrlo brzo širi preko limfe i krvi. Melanomi najčešće nastaju iz pigmentiranih madeža, ali nije isključeno da se pojave i na mjestima bez ikakvih ranijih promjena na tom dijelu kože. Zato, ne zaboravite zaštititi kožu prije izlaganja suncu prilikom boravka na otvorenom u svakoj prilici, bilo to na plaži, na skijanju ili tijekom rekreacije u prirodi.

 

Zaštitite se i bezbrižno uživajte u sunčanim danima

Za kvalitetnim i povoljnim proizvodima za zaštitu od sunca ne trebate tražiti dalje od dm prodavaonica. Tamo možete pronaći cijelu paletu proizvoda vlastite dm-ove marke SUNDANCE koja uključuje losion za sunčanje s mirisom kokosa, mlijeko, sprej i anti age fluid za sunčanje, gel kremu za sunčanje te kremu i balzam za njegu nakon sunčanja. Odličan izbor za dm žensku utrku je SUNDANCE Sport transparentni sprej aerosol za sunce.  Uz kožu važno je zaštititi i usne, a SUNDANCE linija u ponudi ima i balzam za usne. Za sve one koji žele lijep preplanuli ten, bez rizika koje izlaganje sunčevim zrakama donosi tu je i krema za  samotamnjenje.

 

U nizu raznovrsnih preparata koji vas štite od sunca, odaberite onaj koji najviše odgovara vašim potrebama i dođite spremne na dm žensku utrku. U sklopu utrke moći ćete obaviti i besplatan dermatološki pregled koji je preporučljivo obaviti minimalno jednom godišnje, pa je dm ženska utrka odlična prilika da spojite ugodno druženje uz sportske aktivnosti, s korisnim pregledom madeža.