Tjestenina – namirnica s tisuću lica

Tjestenina – namirnica s tisuću lica

Zašto morate probati tjesteninu od leće

Jedna od najsvestranijih namirnica i neizostavan dio više-manje svih nacionalnih kuhinja (iako kažu da je porijeklom Talijanka) savršen je sastojak za osvježavajuće, ljetne salate. Tjesteninu je moguće kombinirati na stotine načina, a njena priprema ne iziskuje puno vremena.

U svega desetak minuta koliko je potrebno da skuhate tjesteninu uz još par minuta koliko će vam trebati da pripremite sve sastojke, možete napraviti pravu deliciju. A uz dmBio fusille od crvene leće ili špagete od žute leće vaš tradicionalni recept za ljetnu tjesteninu postat će još šareniji.

 

Ako je tjestenina vaše omiljeno jelo, ne treba zanemariti da su dmBio tjestenine od leće bogate vlaknima, imaju veći udio proteina te manji udio ugljikohidrata i masti od klasičnih tjestenina. Ne sadrže gluten, umjetna bojila, laktozu niti konzervanse.

dmBio fusili od crvene leće sastoje se od 100 posto od crvene leće organskog porijekla, dok špageti od žute leće uz 90 posto žute leće, sadrže i 10 posto riže cjelovitog zrna, također organskog porijekla.

 

Za jednostavnu i šarenu ljetnu salatu, preporučujemo vam da tjesteninu od leće obogatite umakom od rajčica s ricottom i pecorinom, ili pesto basilicom. Dodajte malo maslinovog ulja, nasjeckajte svježu rajčicu, masline i mozzarellu. Hrskavost osigurajte uz krastavac, a preporučujemo i dodatak svježe rikole.

Preostalo je samo još uživati u hranjivoj i osvježavajućoj večeri. Ako ne uspijete pojesti sve, ručak za sutra je gotov.