UVJETI KORIŠTENJA:

Internet stranica na domeni dmzenskautrka.hr vlasništvo je tvrtke dm-drogeriemarkt d.o.o..

dm-drogeriemarkt d.o.o. omogućio je korištenje svih sadržaja na domeni dmzenskautrka.hr koji su regulirani ovim Uvjetima korištenja. Korištenje bilo kojeg dijela stranice znači prihvaćanje Uvjeta korištenja, zajedno sa svim izmjenama i dopunama donesenim od strane dmzenskautrka.hr dm-drogeriemarkt d.o.o , u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave.

Sadržaje navedene na ovoj internet stranici nije dozvoljeno kopirati osim u slučaju korištenja za osobnu i nekomercijalnu uporabu. Za sve druge vrste korištenja potrebno je zatražiti odobrenje nositelja autorskih prava.

dm-drogeriemarkt d.o.o. nema odgovornosti glede načina korištenja informacija na ovoj internet stranici, i ne preuzima odgovornost za bilo kakvu vrstu štete koja proizlazi iz korištenja web-stranice. Korisnik svoje upite i komentare može poslati poštom, telefaksom ili e-mailom. dm-drogeriemarkt d.o.o. će na isti način odgovoriti u zakonskom roku.

Izjava o zaštiti osobnih podataka posjetitelja na internetskim stranicama

Ove odredbe o zaštiti osobnih podataka pružaju Vam informacije o obradi Vaših osobnih podataka u prijavama na dm žensku utrku (u daljem tekstu „Utrka“) koji provodi Trčanje d.o.o., Nova Ves 17, 10000 Zagreb, Hrvatska (kao organizator natjecateljske utrke i provoditelj prijava) i Digital race tracking d.o.o., Matije Gupca 47, 490000 Krapina (pružatelj usluge prijava i obrade rezultata). Ukoliko koristite posebne usluge navedene na internetskoj stranici www.dmzenskautrka.hr ili na internetskoj stranici www.utrka.com , primjenjuju se i dodatne tamo navedene informacije o zaštiti osobnih podataka.

1. Odgovornost za zaštitu osobnih podataka
Trčanje d.o.o., Nova Ves 17, 10000 Zagreb, Hrvatska i Digital race tracking d.o.o., Matije Gupca 47, 490000 Krapina odgovorni su za zaštitu osobnih podataka u okviru Utrke, koji se provodi na području Republike Hrvatske.
Kontakt podaci : Trčanje d.o.o. , Nova Ves 17, 10000 Zagreb, Hrvatska, e-mail adresa: zastita.podataka@run-trek.hr
Vezano uz gornje, Trčanje i DRT (skupno nazvani „Partneri“ ili „mi“) su u svojstvu zajedničkih voditelja obrade, zaključili ugovor u kojem su odredili međusobne odgovornosti vezano za zaštitu osobnih podataka. Partneri će Vam, na Vaš zahtjev, učiniti dostupnim bit dogovora iz prethodno navedenog ugovora.

2. Vaši podaci o registraciji i sudjelovanju
2.1. Vaši podaci kod registracije na Utrku
Ukoliko sudjelujete u Utrci, od Vas zahtijevamo Vaše puno ime (ime i prezime), spol, Vaš datum rođenja i grad ili mjesto i državu iz kojeg dolazite, adresu e-pošte, klub ili organizaciju ukoliko je želite istaći ili je prezentirate na utrci i veličinu majice (svi gore navedeni podaci smatraju se u daljnjem tekstu „podacima o registraciji“). Navedene podatke o registraciji pohranjujemo u našoj evidenciji prijavljenih trkača. Navedene podatke o registraciji zahtijevamo i obrađujemo u svrhu Vaše registracije te u svrhu provedbe i organizacije Utrke. Kako bi Vaši podaci uvijek bili ažurirani i kako bismo iste obrađivali sukladno zakonskim propisima, ovlašteni smo surađivati s različitim vanjskim pružateljima usluga (podizvršitelji obrade podataka) kako bismo (između ostaloga) potvrdili i ažurirali Vašu adresu.
Neposredno prije, za vrijeme i poslije utrke snimati ćemo utrku te će se fotografije i videomaterijal koristiti za interne potrebe i potrebe promocije događaja i sponzora u svrhu ispunjenja obveza prema sponzorima.
Podatke o registraciji i bilo kakve izmjene istih međusobno razmjenjujemo.
Vaše podatke o registraciji prenosimo trećim stranama izvan okvira Utrke samo ukoliko i u mjeri u kojoj ste dali svoju privolu za takav prijenos. U slučaju sumnje na zlouporabu (pogledajte točku 2. Pravila sudjelovanja u Utrci) Vaše podatke o registraciji moguće je prenijeti i drugom partneru u svrhu pojašnjenja okolnosti, pri čemu ćemo štititi Vaše interese koliko god je to moguće.
2.2. Vaši podaci prilikom komunikacije s nama
Ukoliko komunicirate s nama ili partnerskim društvom putem Korisničkih centara (Service Center) ili na neki drugi način, mi ili partnersko društvo ćemo obrađivati za to potrebne podatke kako bi obradili Vaš upit.
2.3. Pravna osnova za obradu osobnih podataka u skladu s točkom 2. iznad
Pravnu osnovu za obradu podataka tijekom registracije i sudjelovanja u Utrci čini članak 6., stavak 1., točka (b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (obrada je nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora).

3. Oglašavanje i istraživanje tržišta
3.1. Vaši podaci koje ste dali ni u kojem slučaju se ne koriste radi oglašavanja i istraživanja tržišta te nisu niti u tu svrhu prikupljeni.

4. Kolačići (engl. “cookies”)
4.1. Naši kolačići
Za ispravno funkcioniranje web stranice, unutar internet preglednika na Vašem računalu pohranjujemo male tekstualne datoteke koje nam omogućavaju da Vam pružimo bolje i sigurnije iskustvo na stranici.
Navedeni kolačići se ni na koji način ne koriste za naknadnu identifikaciju ili praćenje korisnika. Služe isključivo da bismo Vam olakšali uzastopne dolaske na stranicu i zaštitili Vas od nekih mogućih napada na internetu.
4.2. Google Analytics
Na stranici koristimo analitičke servise koji nam pomažu shvatiti kako se koriste naše web stranice u svrhu unaprijeđenja istih. Informacije dobivene preko tih servisa ne koristimo za identifikaciju korisnika, nego isključivo u statističke svrhe. Za analitiku koristimo uslugu Google Analytics koja također na Vaše računalo sprema kolačiće. Više o pravilima privatnosti i kolačićima vezanim uz uslugu Google Analytics pročitajte na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

5. Razdoblje pohrane
Vaše podatke pohranjujemo za čitavo vrijeme Vašeg sudjelovanja u Utrci te najduže 5 godina nakon završetka Utrke. Nakon toga se ti podaci trenutno brišu, osim ukoliko je iste podatke potrebno pohraniti na određeno razdoblje, sukladno propisima o trgovačkim društvima, poreznim ili drugim propisima, u kojem slučaju se isti podaci više neće obrađivati u druge svrhe.

6. Obrada osobnih podataka od strane pružatelja usluga/izvršitelja obrade podataka
Obradu osobnih podataka povjeravamo različitim pružateljima usluga (izvršiteljima obrade) kako bi isti pružili podršku u provedbi Utrke, npr. u svrhu prikupljanja papirnatih obrazaca, pohrane podataka o registraciji (ugovorni izvršitelji obrade, podatkovni centri, pošiljatelji e-pošte, trgovine pisama i centri za korisničku podršku). Fotografije i video materijal sa Utrke može biti dostavljen samo sponzorima utrke radi ispunjenja ugovora koji imamo sa istima. Pažljivo odabiremo i nadziremo rad naših ugovornih partnera.

7. Obrada Vaših osobnih podataka izvan Europskog gospodarskog prostora
Voditelji obrade nemaju namjeru niti će Vaše podatke prenositi izvan Europskog gospodarskog prostora.

8. Vaša prava
Na Vaš ćemo Vas zahtjev izvijestiti o tome obrađuju li se osobni podaci o Vama i koji su to podaci. Ukoliko su ispunjeni svi zakonski preduvjeti, imate pravo na ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade osobnih podataka. Možete uložiti prigovor na obradu podataka.
U ovu svrhu možete nas kontaktirati na zastita.podataka@run-trek.hr
Također, imate pravo dobiti podatke koje ste nam stavili na raspolaganje u strukturiranom, aktualnom i strojno čitljivom formatu; te možete zatražiti prijenos tih podataka Vama ili trećim stranama. Dužni smo odgovoriti na Vaš zahtjev unutar mjesec dana od dana primitka Vašeg zahtjeva, ukoliko nije traženo duže vremensko razdoblje za isto, u kojem slučaju isto razdoblje ne smije premašivati 2 mjeseca. Također, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, 10000 Zagreb, www.azop.hr, ukoliko sumnjate na povredu u postupku obrade Vaših osobnih podataka.
U slučaju bilo kakvih pitanja koja se odnose na zaštitu osobnih podataka, obratite se na naš kontakt za zaštitu osobnih podataka: zastita.podataka@run-trek.hr