Natjecateljska

Start utrke – subota 8. lipnja u 19:30 sati. Duljina 6.000m. Utrka se sastoji od jednog kruga oko Jarunskog jezera. Start i cilj nalaze se na istom mjestu. Kontrolne točke nalaze se na najudaljenijim dijelovima staze i na prostoru starta i cilja.

Pravila

dm ženska utrka – natjecateljska – cestovna je atletska utrka ukupne duljine 6.000m. Utrka se sastoji od jednog kruga oko Jarunskog jezera. Start i cilj nalaze se na istom mjestu. Kontrolne točke nalaze se na najudaljenijim dijelovima staze i na prostoru starta i cilja. Start utrke je u subotu 8. lipnja u 19:30 sati.

Na utrci mogu nastupiti isključivo žene. Nastupiti mogu sve zdrave natjecateljice i sve trče na vlastitu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja cestovnih atletskih utrka.

Na utrci smiju nastupiti sve natjecateljice koje na dan utrke imaju navršenih 12 godina.

Prijavom na utrku natjecateljica je upoznata da organizator utrku snima te da će fotografije i video materijal nastao za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke koristiti za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja i sponzora kao svoj legitiman interes. Natjecateljica je upoznata da će organizator koristiti njezine osobne podatke za internu komunikaciju i u svrhe održavanja i promocije utrke i objave rezultata i sponzora, a sve u razumnom obujmu.

Prijavu na utrku za osobe mlađe od 16 godina mogu ispuniti samo nositelji roditeljske odgovornosti i isti potpisom prijave potvrđuju da su upoznati da organizator utrku snima te da će fotografije i video materijal nastao za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke koristiti za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja i sponzora. Isto tako upoznati su da organizator može koristiti ovako prikupljene osobne podatke za internu komunikaciju i u svrhe održavanja i promocije utrke i sponzora, objave rezultata, a sve u razumnom obujmu.

Prijava je pravovaljana po uplati kotizacije.

U slučaju nedolaska na utrku, uplaćeni novac se ne vraća. Ukupan iznos uplaćenih kotizacija umanjen za pripadajući PDV donira se Udruzi EUROPA DONNA Hrvatska.

U event zoni, nalaze se punktovi gdje će natjecateljice moći konzumirati hranu i piće. Mjerenje vremena je elektronsko uz korištenje čipova te će svi rezultati biti objavljeni neposredno po završetku utrke na službenoj stranici organizatora. Svi natjecatelji imat će neto (čip start) i bruto vrijeme (vrijeme od starterovog davanja znaka za početak utrke do ulaska natjecatelja u cilj). Kao službeni poredak uzima se bruto vrijeme natjecatelja sukladno pravilima IAAF (Svjetske atletske federacije).

Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. Natjecatelji moraju tijekom utrke uz startni broj imati i pripadajući čip bez kojeg njihov plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Vremenski limit iznosi 1:00h

Neslužbeni rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke. Pravo na žalbu traje tri dana po objavi neslužbenih rezultata. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni.

Promet je zatvoren i ispred prve skupine natjecatelja osigurana je pratnja. Iza zadnje natjecateljice ide pratnja na biciklu.

Sve natjecateljice dobivaju poklon paket sponzora dm-a po završetku utrke. Startni broj s čipom dužne su preuzeti najkasnije do 30 minuta prije početka utrke.

Ukoliko drugačije nije navedeno, primjenjuju se pravila Hrvatskog atletskog saveza usklađena s pravilima IAAF.

Prvih 10 natjecateljica dobivaju bogatiji dm poklon paket, a sve natjecateljice dobivaju majicu dm ženska utrka te dm poklon paket.